Wethouder Jacqueline Koops bij symposium 'Ouder worden in Stichtse Vecht'

Paneldinsdag 20 februari 2018 08:53

De Cliƫntenraad van Zorggroep de Vechtstreek organiseerde vrijdag 16 februari, in samenwerking met de Seniorenraad, Pauluskerk en inwoners het symposium 'Ouder worden in Stichtse Vecht'. Veel bezoekers kwamen op het lokale symposium in Woonzorgcentrum De Aa in Breukelen af.

Het doel van deze middag was om de verschillende organisaties en bezoekers aan het denken te zetten om goede zorg voor kwetsbare senioren te organiseren in de gemeente Stichtse Vecht. Vanuit de zaal klonk de oproep om de diverse zorg- en welzijnsorganisaties  vooral beter te laten samenwerken door zorg op elkaar af te stemmen. Wethouder Jacqueline Koops benadrukte de aandacht voor preventieve zorg bijvoorbeeld door in te zetten op een sterk wijkteam.

De ChristenUnie-SGP wil vanuit ‘goed SAMEN leven’ (de titel van ons verkiezingsprogramma) dat er ook vanuit de samenleving aandacht is voor elkaar. In je dorp of wijk! Door te investeren in bijvoorbeeld voorzieningen  in kleine kernen zoals een dorpshuis kun je de sociale cohesie vergroten en hebben inwoners meer oog voor elkaar.  Een standaard bezoek aan mensen boven de 70 jaar, ‘Generation Speeddating’ door jong en oud met elkaar in contact te brengen. Sport en bewegen blijven promoten en ouderen en ondersteunen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden.

(Bij de foto: ChristenUnie-SGP wethouder Jacqueline Koops als lid van het panel)

« Terug