De ChristenUnie-SGP vindt dat duurzaamheid verder gaat verder dan alleen de natuur

Windmolens.jpgmaandag 05 februari 2018 22:36

Wil je weten wat de kleuren GROEN, ROOD en BLAUW daar mee te maken hebben?

Groen

Duurzaamheid wordt vaak verbonden met de kleur groen. Dat is de kleur van de natuur. We moeten goed omgaan met de aarde, we hebben haar in bruikleen gekregen. Gekregen van God om op te leven. In bruikleen omdat er na ons er volgende generaties zullen zijn die op deze aarde willen leven. Van ons wordt goed rentmeesterschap verwacht.

Een groene tuin is goud waard

De gemeente moet zich inzetten voor een groenbonus bij toename van groen in tuinen

Blauw

Maar je zou net zo goed ook blauw kunnen verbinden met duurzaamheid. Blauw als kleur van het geld, van de economie. Geven we ons geld uit aan zaken die er toe doen? Gaan we voldoende bewust om met de financiële mogelijkheden die ons zijn gegeven? Zowel in zakelijke als particuliere situaties. Ben je tevreden met wat je hebt of moet dat altijd het nieuwste van het nieuwste zijn? Is een investering afgeschreven na een bepaald aantal jaren of wanneer echt niet meer mee kan?

Een gewaarschuwd mens heeft minder schulden

De gemeente moet intelligente oplossingen inzetten om schulden te voorkomen

Rood

Ook rood kan een kleur zijn om aan duurzaamheid te denken. De kleur van liefde en passie. Steeds vaker zijn liefde en passie consumptieartikelen. Relaties aangaan met 'what's in it for me' en zodra dat niet meer het geval is de relatie beëindigen? Of je ook eens afvragen 'what's in it for my partner'? Dat is duurzaamheid in relaties. Niet zomaar opgeven wanneer het wat moeilijker gaat.

Een goed begin is het halve huwelijk

De gemeente moet de inzet van huwelijkscursussen promoten en faciliteren

Betuttelend?

Nee! We roepen elkaar op allerlei fronten op om te beschermen wat kwetsbaar en waardevol is. Dus, of het nu in relaties is, in de economie, in de natuur of eender welk ander domein, bij alles mag, nee moet, duurzaamheid in het vizier blijven. Gooi niet weg wat (soms met wat inzet en moeite) nog heel lang mee kan. Wees zuinig op en investeer in wat waardevol maar soms o zo kwetsbaar is!

Voor de ChristenUnie-SGP is duurzaamheid bij elk besluit van groot belang!

« Terug