Geluidsoverlast en postcoderoos

postcoderoosmaandag 20 april 2015

Weer een rustige week wat het raadswerk betreft. Dat is te zeggen wat de vergaderingen van commissies of de raad betreft. Er zijn natuurlijk ook nog een tweede raadslid vanuit de gezamenlijk fractie ChristenUnie-SGP, Frans de Ronde en commissieleden Wim de Jong en Ben Vreugdenhil om een deel van de portefeuilles te behartigen.

Zo waren daar dinsdagavond de commissies voor Fysiek Domein en Sociaal Domein. Het fysieke domein wordt toch hoofdzakelijk in beslag genomen door (voorontwerp)bestemmingsplannen. Zo ook deze week die voor Besselsesteeg 2 in Maarssen, Maarsseveense Plassen e.o., Binnenweg 18-20 te Maarssen en Zwanenburg in Maarssen-dorp. De dorpsraad Maarsseveen-Molenpolder is niet gelukkig met de samenwerking met de gemeente. Maar voor dit moment is ook belangrijk dat men niet gelukkig is met de hoeveelheid overlastgevende evenementen aan de Maarsseveense plassen. Het is soms lastig om door alle argumenten voor en tegen een bepaalde situatie heen te verstaan wat de mensen nu precies dwars zit. Wat is veroorzakende argumenten en wat zijn de bijkomende argumenten en hoe zwaar weegt elk daarvan? U weet wel, die argumenten die je pas vindt nadat je hebt besloten welke standpunt je inneemt

Woensdag een informatieavond over zonne-energie coöperaties. Mij en mijn gasten is vooral bijgebleven dat het niet eenvoudig is om als idealistisch mens je weg te vinden in de wirwar van regelingen en instanties en (on)mogelijkheden om een onafhankelijk advies te krijgen en te bekostigen. Het lijkt er op dat economische redenen om een coöperatie te beginnen (bijvoorbeeld door middel van een postcoderoos) niet zo groot zijn als wel eens werd verondersteld. We moeten het (toch) meer hebben van idealistische overwegingen bij dit onderwerp, althans zo lijkt het.

Mijn vrouw en ik zijn  als leden van de stuurgroep ook actief betrokken bij de Voedselbank. Donderdag was er een vergadering van deze stuurgroep. Het screenteam, waarvoor wij verantwoordelijk zijn, buigt zich over de vraag of wij als Voedselbank meer moeten doen dan het screenen van deelnemers. Moet je je ook actief bezighouden met de begeleiding naar uitstroom? En zo ja, in welke vorm zou je daaraan invulling kunnen geven? Daarbij ook in acht nemen dat er (vele) andere instanties en organisaties zijn die zich (onder andere) daar al op richten. Deze vraag zal later worden besproken aan de hand van een praatstuk.

En dan op zaterdag mijn gesprek met een groep betrokken leden van de ChristenUnie Stichtse Vecht. We noemen het de denktank maar zij functioneert ook wel als klankbordgroep. Het is prettig om regelmatig met mensen die wat verder afstaan van de hectiek van alledag, van gedachten te wisselen over de onderwerpen die spelen.

« Terug

Reacties op 'Geluidsoverlast en postcoderoos'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.