Sport en risico
Het was na lange tijd een iets rustiger week in de politiek. Mijn vorige blog getuigt qua lengte van de situatie van dat moment. Deze week kwam de sportnota opnieuw in een commissievergadering aan de orde. In een eerdere commissievergadering werd besloten deze nota niet door te laten gaan naar de raad. Maar nu dan opnieuw aan de orde. Eigenlijk kwam er niet veel nieuwe informatie op tafel. Over het algemeen is het toch veel kritiek op de wethouder. Zo kon het gebeuren dat de wethouder werd meegedeeld dat een bepaald besluit 'slecht' op drie punten kon wijzen namelijk (en ik citeer) 'Dat betekent dat je als portefeuillehouder of geen feeling hebt met het onderwerp sport of je hebt geen ambitie of je vind je plek waar je op zit namelijk je wethoudersstoel, vind je zo prachtig dat je daarvoor breid bent om de portefeuille waar je over gaat namelijk sport kapot te bezuinigen'. Ik vond dit laatste te ver gaat, zo horen we niet met elkaar om te gaan. U kunt deze vergadering terug luisteren via de website van de gemeente.
Een ander onderdeel van de algehele discussie betrof het Sporthuis. Wat willen we daar nu precies mee bereiken? Er wordt in het hoofdlijnenakkoord voor zowel kunstgrasvelden als een Sporthuis opgeroepen tot het onderzoeken van de mogelijkheden. En ik vind het onderzoek van mogelijkheden uitstekend zolang zo'n onderzoek dan ook wel de benodigde informatie oplevert om goed gefundeerde besluiten te kunnen nemen. Dus liever geen onderzoek dat uitmondt in een advies om iets wel of niet te doen maar dat informatie oplevert om goede overwegingen te kunnen doen en afwegingen te kunnen maken.
Woensdag kon ik mij vrijmaken voor de Groenlezing, een jaarlijks terugkerend initiatief van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Een wel heel bijzondere deze keer want hij werd uitgesproken door Mgr. Dr. Gerard de Korte, een Rooms Katholiek bisschop. Interessant omdat de achterban van de ChristenUnie toch voornamelijk afkomstig is uit Protestants christelijk kring. Een leerzame en informatieve avond. De integrale tekst van de lezing kunt u terugvinden op de website van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie
En dan hadden we het donderdag vooral over risico's en het door de gemeente gebruikte systeem NARIS. Voor geïnteresseerde raadsleden was er een uiteenzetting van dit systeem en het door de gemeente gehanteerde model om risico's te berekenen. Het was een informatieve presentatie door Natascha Velthuis en voldoende ruimte om vragen te stellen en op de materie in te gaan. Naar mijn mening gebruikt de gemeente een transparante en goede methode om risico management te doen.
Reacties op 'Sport en risico'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.