Succesvol bezoek van André Rouvoet aan Stichtse Vecht

2010_Andre_Rouvoet-webvrijdag 12 november 2010 15:23

Woensdag 10 november bracht André Rouvoet een bezoek aan Stichtse Vecht. Hij opende drie Centra voor Jeug en Gezin, bezocht 't Kampje en sprak op de verkiezingsbijeenkomst.

In aansluiting op de opening van drie Centra voor Jeugd en Gezin bezocht André Rouvoet in gezelschap van kandidaten van de ChristenUnie en SGP woonzorgcentrum 't Kampje in Loenen aan de Vecht. Wethouder Gera Helling heette namens het college van de gemeente Loenen aan de Vecht het gezelschap van harte welkom.

Tijdens de maaltijd informeerde directeur Peter van der Meer het gezelschap over de ontstaansgeschiedenis van 't Kampje en de ontwikkelingen op het gebied van de zorg in het wooncentrum. De financiële crisis is praktisch merkbaar in het zorgcentrum waardoor zowel kwaliteit als kwantiteit van de zorg danig onder druk staan.

Daarna ging wethouder Gera Helling in op de plannen die er zijn met het Centrumplan Loenen aan de Vecht. Het gaat om de aanleg van een rondweg. Hierdoor is het mogelijk een verkeersluw centrum in te richten met een grootschalige renovatie waarvan het ondermeer het winkelcentrum en woonzorgcentrum 't Kampje onderdeel uitmaken. Inmiddels zijn de eerste stappen in de planontwikkeling gezet.

Met mevrouw Tineke van Wageningen-Koopman, secretaresse van de cliëntenraad, werd gesproken over de positieve beleving van het wonen in 't Kampje en de goede zorg die aan de bewoners wordt besteed. Daarbij kwam echter eenzaamheid als een belangrijk aandachtspunt aan de orde. Hoewel er voldoende professionele zorg beschikbaar is en ook wordt verleend, ervaren de betrokkenen ook wel een gevoel van machteloosheid. Het verschijnsel speelt ook landelijk. “Met in Nederland meer dan een miljoen mensen die eenzaam zijn blijft dit een belangrijk punt van aandacht” aldus André Rouvoet.

's Avonds was de eerste van de twee verkiezingsbijeenkomsten van de ChristenUnie-SGP. Aan de avond werkten mee ds. H.J. Vazquez, een ge(l)negenheidskoor olv. Cees Blokhuis en Dick Groenendijk, lijsttrekker Jan Boogerd en natuurlijk André Rouvoet.

Bij zijn overdenking ging Ds. Vazquez in op de roeping die christelijke politici ervaren en waarde die zij hechten aan de richtlijnen zoals zij staan opgetekend in de bijbel, deze keer in het bijzonder in het boek Jesaja. Christelijke politici dienen zich steeds te realiseren dat hun positie in de politiek niet is verworven maar gegeven door de God waarin wij geloven.

André Rouvoet ging in op lokaal gezinsbeleid. Hij gaf onder andere aan dat het succes van de Centra voor Jeugd en Gezin mede zullen afhangen van de perceptie van ouders en jongeren bij deze centra. Hij benadrukte dat de CJG's er niet zijn om de opvoeding van de ouders over te nemen maar om maximaal toegankelijk te zijn voor ouders en jongeren om hulp te bieden bij en te informeren over opvoeding. De eerste verantwoordelijkheid voor opvoeden blijft echter bij het gezin.

Lijsttreker Jan Boogerd belichtte de titel van het ChristenUnie-SGP verkiezingsprogramma 'Samen een goed begin'. Het verkiezingsprogramma steunt op drie pijlers, te weten: een bloeiende samenleving, een duurzame leefomgeving en een dienstbare overheid. Deze kunnen alleen worden gerealiseerd als inwoners en gemeente samen de schouders hieronder zetten. Daarbij riep hij een bekend spreekwoord in de herinnering; 'Een goed begin is het halve werk'. Hij besloot zijn rede met de slogan voor de verkiezingscampagne: 'Samen een goed begin: Stem ChristenUnie-SGP er in!

« Terug

Reacties op 'Succesvol bezoek van André Rouvoet aan Stichtse Vecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.