Een succesje voor ChristenUnie-SGP

ARKdinsdag 02 november 2010 18:57

Bij de behandeling van de stedenbouwkundige visie Hof van Breukelen heeft de gemeenteraad van Breukelen een eerder ingediend idee van de SGP ondersteund. Het betreft de aanleg van een tweede brug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Hierdoor kan het doorgaande verkeer uit het centrum van Breukelen geweerd worden en wordt een alternatief geboden voor het pontje over het drukke kanaal.

De gemeenteraad van Breukelen heeft onlangs in haar vergadering ingestemd met de stedenbouwkundige visie Hof van Breukelen. Dit betreft het stationsgebied tussen het spoor en het Amsterdam Rijnkanaal, het Rode Dorp en het bedrijventerrein richting Nieuwer Ter Aa.

Bij de voorbereiding van deze visie is door de SGP de mogelijkheid aangedragen om aan de uiterste noordgrens van het plangebied een oversteek te maken over het Amsterdam-Rijnkanaal door een tweede kanaalbrug. Op deze wijze komt er een autoverbinding tot stand aan de noordzijde van Breukelen. Dit heeft als voordeel dat het doorgaande verkeer uit het centrum geweerd kan worden.

Bij de behandeling in de raad werd dit idee vrijwel raadsbreed ondersteund. Als extra argument werd het veiligheidsaspect aangevoerd naar aanleiding van het ongeluk met het pontje op 22 oktober 2010. De vraag kan gesteld worden in hoeverre deze brug tegemoet kan komen aan vervanging van de oversteek voor de inwoners van Nieuwer Ter Aa wanneer uit veiligheidsoverwegingen de tocht met het pontje niet meer verantwoord zou zijn.

« Terug

Reacties op 'Een succesje voor ChristenUnie-SGP'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.