Van sport tot compost

sportmaandag 23 maart 2015

Veel partijen vielen over de Kadernota Sport zoals die aan ons werd gepresenteerd. Veel kritiek op de volledigheid, diepgang en vooral ambitie. En dat laatste steekt vooral. Want wie moet er nu eigenlijk ambitieus zijn.

Er wordt veel van de gemeente verwacht waar de eerste verantwoordelijken in veel gevallen inwoners zelf zijn. Het is in Stichtse Vecht goed mogelijk om te sporten. en daar waar het voor sommigen niet haalbaar is om uiteenlopende redenen heeft de gemeente de opdracht om bij te springen, een vangnet te zijn voor de, op enig moment, kwetsbare inwoners. Maar de ambitie om te willen sporten en daarin eventueel ook een bepaald niveau te bereiken of te excelleren ligt bij de inwoners. Jammer dat de Kadernota Sport niet goed genoeg is gevonden om door de raad te worden behandeld.

RTV Stichtse Vecht wordt door vele inwoners zeer gewaardeerd. Ook ik steek mijn enthousiasme voor deze groep vrijwilligers niet onder stoelen of banken. De mensen van RTV Stichtse Vecht zetten met regelmaat geweldige programma's neer. Maar het lijkt er een beetje op dat, wanneer je als raadslid enthousiast bent over een initiatief of activiteit, je daar dan als gemeente ook meteen de portemonnee voor moet trekken. De financiële situatie van de gemeente wordt wel eens geschetst als flinterdun ijs. Dat betekent dat er geen (extra) geld is voor 'mooie' zaken, hoe mooi ze misschien ook zijn, in ieder geval niet zonder dan ergens anders op te bezuinigen. Maar het debat dat ik zo graag wilde voeren bleef in veel gevallen steken bij een ja of nee op voorstellen voor extra financiën. Op onze website meer achtergrondinformatie over ons standpunt met betrekking tot een lokale omroep.

Woensdag natuurlijk de hele dag wel een beetje zenuwen met betrekking tot de verkiezingen. Ook al ben ik op doordeweekse dagen gewoon aan het werk, het houd je toch voortdurend wel een beetje bezig. Dat ik zelf op de lijst voor de Stichtse Rijnlanden stond speelde een ondergeschikte rol. Maar de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik zaterdag aangenaam verrast was toen bleek dat toch 76 mensen hun stem hadden uitgebracht op die nr. 17. En dan natuurlijk de winst die ChristenUnie en SGP in de provincie hebben behaald. Iets om zeer dankbaar voor te zijn.

Zaterdag was er echter ook wel enige teleurstelling. Ik dacht rond een uur of 10 even een paar zakken compost op te halen in Bisonspoor. Geen compost uitgiftepunt te bekennen. Was de voorraad zo vroeg al op of is er iets mis gegaan? Ik moet daar komende week toch nog even achteraan....

« Terug

Reacties op 'Van sport tot compost'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.