Hét debat

1920X1080img-hd13949087944471maandag 17 maart 2014

Afgelopen week een relatief rustige week. Geen 'doordeweekse' debatten of andere uithuizige activiteiten. Maar dan toch niet stil gezeten. Elke avond een stevige wandeling door verschillende wijken in Maarssenbroek. Ook een lijsttrekker helpt mee met het huis aan huis verspreiden van verkiezingsfolders.

Maar ook tijd genomen om nog een artikel te schrijven voor de website. Over ondernemers en de activiteiten die de ChristenUnie-SGP ontplooit om aan de ontwikkeling van de lokale economie een bijdrage te leveren. Overigens ook bericht ontvangen van Universiteit Nijenrode dat zij onze onderzoeksopdracht naar de mogelijkheden van Regiogeld om de lokale economie te stimuleren zullen voorleggen aan studenten. Ze nemen binnenkort contact met ons op.

Deze week ook de laatste afsluitende bijeenkomst van het presidium. Dat is het orgaan dat de agenda voor werksessies en raadsvergaderingen voorbereidt. Toen ik op verzoek van de raad na het vertrek van Wim van den Bosch als raadslid, het plaatsvervangend voorzitterschap op mij nam werd ook dat een van mijn taken bij het bestuur van onze gemeente. Ook hier de laatste paar maanden een prettige en constructieve samenwerking gehad met burgemeester Mirjam van 't Veld , griffier Jelle Hekman en raadsleden Siem Scherpenzeel, Fred Westra en Ingrid Groenewegen.

Met de griffie besproken hoe we de iPad en Notubox (het digitale raadinformatiesysteem op de iPad) training voor de nieuwe raadsleden zullen aanpakken. Ik denk dat veel (meer) mensen inmiddels privé al ervaringen met de iPad hebben opgedaan. Bij de introductie was het gebruik van deze tablet nog minder ingevoerd en vanzelfsprekend. Gezien mijn achtergrond en interesse (ICT) ben ik graag bereid om een aandeel in de instructie van nieuwe raadsleden op mij te nemen.

En dan zaterdag. Een marathon. Eerst de hele dag op de verkiezingsmarkt in Bisonspoor. Daarbij veel mensen gesproken over hun voorkeur of over hoe zwevend zij nog waren. Maar ook veel mensen die met een wegwerpgebaar duidelijk maken dat zij geen interesse (meer) hebben in de politiek en er ook niet toe te bewegen zijn toch aanstaande woensdag te gaan stemmen. Bij een klein onderzoekje dat we in de vorm van een spel hebben uitgevoerd bleek dat 'Zorg' boven aan het prioriteitenlijstje van veel inwoners staat, gevolgd door 'Senioren' en 'Veiligheid'. Ze konden kiezen uit de onderwerpen die 's avonds bij het debat op RTV Stichtse Vecht aan de orde zouden komen.

En dan 's avonds het debat waar we allemaal naar uit hebben gezien. Een echt debat op televisie. Zoals het hoort bij een grote gemeente als Stichtse Vecht. Nou, u heeft het kunnen zin en kunt het nog steeds bekijken.  Er wordt regelmatig wat te veel op de persoon gespeeld en vliegen afgevangen. Ik heb mijn best gedaan om het 'to the point' te houden.  Ik laat het aan u over om te beoordelen welke partij uiteindelijk uw voorkeur heeft. Ik vond het leuk om eraan mee te werken. Geweldige inzet van heel veel vrijwilligers. Deze omroep moet de inwoners van Stichtse Vecht wat waard zijn zo lijkt mij.

 

« Terug

Reacties op 'Hét debat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.