ChristenUnie-leider Arie Slob vist plastic afval uit Utrechtse grachten

Arie Slob-250vrijdag 06 maart 2015 19:03

Zaterdag 7 maart gaan ChristenUnie-leider Arie Slob en Kamerlid Carla Dik-Faber samen met Plastic Whale plastic afval opvissen uit de grachten van Utrecht. ChristenUnie vraagt daarmee aandacht voor schoon water in de stad en het hergebruik van afval. De actie is van 11 tot 13 uur aan de Oudegracht in Utrecht.

Carla Dik-Faber, voormalig Statenlid in Utrecht, maakt zich nu in de Tweede Kamer sterk voor water, landbouw, natuur en milieu. Verder doen Jaap Verweij, lijsttrekker voor de ChristenUnie van het waterschap De Stichtse Rijnlanden, en het Utrechtse gemeenteraadslid Maarten van Ooijen mee met deze actie.

Een schone leefomgeving en hergebruik van afval vindt de ChristenUnie belangrijk. “Plastic en ander afval uit ons oppervlaktewater kan hergebruikt worden”, zo stelt Jaap Verweij. “De boot van de sociale onderneming Plastic Whale is bijvoorbeeld helemaal gemaakt van uit Amsterdamse grachten opgevist en gerecycled plastic.”

De ChristenUnie vraagt met deze actie aandacht voor schoon water in de stad, in aanloop naar de verkiezingen voor de provincie en waterschap op 18 maart. De ChristenUnie-vertegenwoordigers zullen samen met kandidaten voor de waterschapsverkiezingen en andere vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken. Zij zullen vanaf 11 uur plastic afval vissen vanaf drie boten en informatie uitdelen op de kades.

Kijk voor informatie op: www.hdsr.christenunie.nl of www.provincieutrecht.christenunie.nl

« Terug