Speeltuinvereniging Schilderskwartier in financieel zwaar weer.

Schommelen Schilderskwartier.jpgwoensdag 08 november 2023 16:27

Tijdens de raadsvergadering van 7 november 2023 kwam onder andere de financiële situatie bij speeltuin Maarssendorp in het Schilderskwartier aan de orde. De eenmalige uitgaven en investeringen die nu nodig zijn stijgen uit boven de draagkracht van de vereniging.

De ChristenUnie-SGP heeft het college van B&W gevraagd in gesprek te gaan met de speeltuinvereniging Maarssendorp in het Schilderskwartier. Al vele jaren een begrip in de weide omgeving. Door vrijwilligers in het leven geroepen. Altijd met een bescheiden budget kunnen rondkomen. Wij vroegen ons af waarom de subsidie ondanks de hogere aanvraag iedere keer veel lager is dan dit verzoek en ook al jaren hetzelfde. De bescheidenheid van de vrijwilligers siert hen. Wij vinden echter dat de gemeente hierin pro-actiever had kunnen zijn en dat zij had moeten uitleggen waarom alleen dit lagere bedrag werd toegekend.

Nu zijn echter het zwembad, de toiletten en sommige speeltiestellen aan vervanging of een stevige onderhoudsbeurt toe. Dat gaat niet lukken van de financiële middelen die de vereniging zelf heeft en ook niet met de fianciële ondersteuning via crowdfunding en sponsoren. Wij hebben het college gevraagd om een financiële impuls binnen de kader die daaraan zijn gesteld.

Wethouder Van Vliet beantwoordde onze vragen met een positief antwoord en zag ook mogelijkheden om de vereniging tegemoet te komen. We zijn blij dat het college deze handschoen oppakt. Wij vinden dat verenigingen en andere organisatie niet zondermeer hoeven in te stemmen met de toegekende subsidie wanneer de gemeente haar uiteindelijke keuze niet onderbouwd. Wij zijn niet voor harmonisatie als hoofddoel maar voor maatwerk wanneer dat nodig is. Wanneer leefbaarheid in het geding is moet de gemeente naar redelijkheid doen wat in haar vermogen ligt om zo'n initiatief te redden. Maar laat dit bericht ook een oproep zijn aan sponsoren om de draagkracht vanuit de samenleving op sterkte te houden.

We zijn blij om te horen dat de wethouder aanstaande vrijdag het gesprek met de vereniging aangaat en hopen op een mooie uitkomst.

« Terug

Reacties op 'Speeltuinvereniging Schilderskwartier in financieel zwaar weer.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.