Gratis Corona-zelftests voor U-pashouders

coronazelftest-16042021-780.jpgmaandag 29 november 2021 16:19

De fractie ChristenUnie–SGP Stichtse Vecht vindt dat iedereen moet kunnen meedoen. De ChristenUnie-SGP is dan ook van mening dat de gemeente aan inwoners met een U-pas gratis Corona-zelftests beschikbaar moet stellen . Wij dienen daartoe een motie in.

Het aantal Corona-besmettingen stijgt nog elke dag en mede daarom zijn de teststraten van de GGD overvol. Een oplossing die het OMT heeft bedacht is om de zelftest meer in te gaan zetten om sneller besmettingen te kunnen opsporen. Het kabinet heeft dit advies overgenomen.

Ondanks de hoge aantallen besmettingen is de wens om scholen open te houden. Om leerlingen en docenten te beschermen moeten alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8, het voortgezet onderwijs en het middelbare en hoger onderwijs zich tweemaal per week laten testen door middel van een Corona-zelftest.

In de meeste gevallen krijgen de leerlingen vanuit de school de zelftest mee maar er zijn ook geluiden dat de onderwijsinstelling de zelftest (nog) niet ontvangen heeft en verzoekt ouders om zelf voor deze Corona-zelftest te zorgen.

Al deze ontwikkelingen maakt de vraag naar Corona-zelftests groter en de verwachting is dan ook dat de prijzen snel zullen stijgen. In de supermarkt kost een zelftest ongeveer € 3,00. Als ze al aanwezig zijn want ze zijn vaak uitverkocht. Voor mensen die moeten rondkomen van een minimuminkomen is ook € 3,00 per test een hoop geld.

De fractie ChristenUnie–SGP Stichtse Vecht vindt dat iedereen moet kunnen meedoen. Wij zijn van mening dat mensen met een laag inkomen in dit geval extra ondersteuning kunnen gebruiken. De ChristenUnie-SGP is dan ook van mening dat de gemeente aan inwoners met een U-pas gratis Corona-zelftests beschikbaar moet stellen . Wij dienen daartoe een motie in.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht