De gemeente en bewonersgroepen

groep-mensen-praten-communicatie-en-verbinding_277904-2118.jpgdonderdag 18 november 2021 10:17

Op dinsdag 16 november was er een informatieve bijeenkomst over Gebiedsgericht werken. Nieuwe rollen, nieuwe samenwerkingen'. De fractie ChristenUnie-SGP staat daar positief tegenover. We vernemen graag de mening van de bestaande bewonersgroepen.

De fractie ChristenUnie-SGP heeft tijdens de informatieve commissievergadering van 16 november jl. met belangstelling kennis genomen van de eerste contouren van het nieuwe samenwerken tussen de gemeente en bewonersgroepen. 'Gebiedsgericht werken. Nieuwe rollen, nieuwe samenwerkingen'. Wij zien dit als een positieve ontwikkeling die de interactie kan versterken en de directheid waarmee de gemeente kan reageren zal verbeteren. Ook het voornemen van de gemeente om zich ook aan haar kant zo te organiseren dat direct met de juiste functionaris contact kan worden gelegd spreekt ons aan. We hebben suggesties gedaan om logische namen te gebruiken, een check of bestaande commissies kunnen passen in deze nieuwe vorm(en) en vooral ook zelfstandig te evalueren en te verbeteren. We zijn echter wel benieuwd naar de mening van de bestaande dorpsraden, wijkteams en bewonerscommissies naar hun mening over deze ontwikkelingen en de aanpak om tot een nieuwe manier van samenwerken te komen. Zij hebben daartoe vandaag het verzoek gekregen een korte enquête in te vullen.

« Terug

Reacties op 'De gemeente en bewonersgroepen'

Joke van den Kieboom
Geplaatst op: 18-11-2021 10:40 Quote
Beste mensen,

Een mooi initiatief van uw fractie !
Heeft u ook de bewonersverenigingen van de woonparken rond de Maarsseveense plassen zo'n uitnodiging toegestuurd? Deze worden namelijk nauwelijka vertegenwoordigd door de bewonersvereniging Maarseveen Molenpolder. Voor woonpark De Berkenhof kunt de enquête sturen naar bestuur@deberkenhof.info

Alvast dank!
Vriendelijke groet,
Jokevan den Kieboom
Ike Roetman
Geplaatst op: 18-11-2021 11:10 Quote
Dank je Joke voor je tip....!
Nieuw bericht