Inburgering, stappen in de goede richting

inburgerendonderdag 18 juni 2020 11:28

Dat vluchtelingen naar ons land komen is soms bittere noodzaak. Daarom moeten wij er alles aan doen om hen behoorlijk op te vangen. Maar inzet van de kant van nieuwe inwoners is ook zeer gewenst. De gemeente heeft nu nog te weinig invloed maar daarin komt verandering.

De ChristenUnie-SGP stelde eind 2017 al vragen over de stand van zaken bij de gemeente met betrekking tot inburgering (zie nieuwsbericht op RTV Stichtse Vecht). De resultaten waren ronduit teleurstellend. In oktober 2018 is een amendement van de ChristenUnie-SGP en Maarssen2000 aangenomen die het collee opdracht geeft zich in te zetten voor meer invloed op inburgering (zie het betreffende amendement).

En dan nu berichten over een 'Intensievere samenwerking rond inburgering in de regio Utrecht' (zie nieuwsbericht op VARNWS). We zijn blij dat er stappen worden gezet maar aan de andere kant blijven we ook kritisch. Papier is geduldig. De praktijk is weerbarstig. En je hebt best een lange adem nodig om iets te bereiken.

Inburgeren is niet alleen goed voor nieuwe inwoners maar ook voor hen die het huis 'Stichtse Vecht' gastvrij willen openstellen maar dan wel graag inzet, moeite en resultaat willen zien. We zullen deze ontwikkelingen kritisch blijven volgen.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht