Jan Boogerd neemt afscheid van de gemeenteraad

1 Jan Boogerd 2010donderdag 12 april 2012 16:41

Jan Boogerd (66), de fractievoorzitter ChristenUnie-SGP uit Maarssen heeft vandaag in een brief aan burgemeester Van ’t Veld laten weten dat hij DV 31 mei aanstaande zijn raadslidmaatschap van Stichtse Vecht wil beëindigen. Hij heeft het ambt van raadslid 26 jaar bekleed in drie verschillende gemeenten. Het burgerlid Ike Roetman is zijn beoogde opvolger.

Jan Boogerd meent dat nu het moment is aangebroken om plaats te maken voor de jongere generatie: “Mijn wens om het raadslidmaatschap per 31 mei te beëindigen is gebaseerd op de volgende overwegingen:

  • De basis voor de nieuwe gemeente Stichtse Vecht is gelegd en ik heb hier graag een bijdrage aan geleverd. De verdere visieontwikkeling voor onze gemeente wil ik graag aan mijn opvolger overlaten;
  • Daar mijn aftreden halverwege deze raadsperiode plaatsvindt, heeft mijn opvolger voldoende tijd om zich in te werken richting de komende nieuwe gemeenteraadsverkiezingen;
  • Ik meen dat Ike Roetman, één van onze burgerleden, zeer goed in staat is om de tussentijds ontstane vacature te vervullen.”

Verder merkt hij op: “Ik ben raadslid geweest van drie verschillende gemeenten, met elk hun eigen dynamiek en karakteristieken. Mijn inzet was er steeds op gericht om door een inhoudelijke inbreng delen van ons verkiezingsprogramma te realiseren. Ik heb het steeds als een groot voorrecht beschouwd om ons principiële gedachtengoed te mogen uitdragen. Ik ben dankbaar dat ik de kracht heb mogen ontvangen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de lokale gemeenschap.”    

Joeke van der Mei: “Het bestuur van de kiesvereniging ChristenUnie Stichtse Vecht is bijzonder dankbaar voor de enorme bijdrage die Jan Boogerd heeft geleverd voor de partij in de afgelopen 26 jaar. Op zijn eigen kenmerkende respectvolle wijze heeft hij invulling gegeven aan de uitgangspunten van de partij en een positieve bijdrage geleverd aan de plaatselijke politiek en samenleving." 

« Terug

Reacties op 'Jan Boogerd neemt afscheid van de gemeenteraad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.