Leven is wat we mogen doen

goedSAMENleven podcast logo.jpg16-02-2022 15:19 16-02-2022 15:19

Ons verkiezingsprogramma draagt de titel 'goed SAMEN leven'. Deze woorden lijken voor de een misschien vanzelfsprekend voor de ander misschien onduidelijk. Uitleg heeft wel zin, want mogelijk ligt het toch net even anders dan je dacht. Het derde deel van een drieluik over de titel van ons verkiezingsprogramma.

In het tweede deel van deze drieluik eindigde ik met 'voluit leven'. En in de titel van dit laatste deel van deze drieluik gebruik ik het woord mógen. We mogen voluit leven. Wij van de ChristenUnie-SGP geloven dat de God waarover in de Bijbel wordt gesproken dát met ons voor heeft. Dat wij in elke fase van ons leven mogen genieten en dankbaar mogen zijn. En lukt dat wel altijd....?

Dat wij het levenslicht mogen zien is op zich al iets om heel dankbaar voor te zijn. De meeste mensen treffen het dat zij in een goed gezin worden geboren, kunnen opgroeien, zich kunnen ontwikkelen, veilig buiten spelen, goed onderwijs volgen, werk vinden, meedoen aan de samenleving, gezonde relaties opbouwen, prettig wonen, initiatieven ontwikkelen, ondernemen, gezond ouder worden, van een onbezorgde 'oude dag' genieten tot aan een waardig levenseinde.

Maar soms valt het leven tegen. Dan is ondersteuning vanuit de gemeente noodzakelijk, dat is dan wát er moet gebeuren. De gemeente moet zich er dan voor inzetten dat inwoners in al deze levensfasen tot hun recht kunnen komen. Daarbij spelen dan wel eigen regie en het sociale netwerk een primaire rol.

'Leven' is waar het op aan komt. We willen het goede, we doen het samen. En helpen wanneer het in een levensfase niet helemaal lukt is wát we moeten doen. Dat zal ervoor zorgen dat het leven, levenslang de moeite waard is. goedSAMENleven.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht