Veerdienst Nieuwer Ter Aa moet blijven!

veerdienst NTA-1.jpg03-02-2022 11:40 03-02-2022 11:40

De ChristenUnie-SGP heeft met verbazing kennis genomen van het besluit van Rijkswaterstaat om de veerpont bij Nieuwer Ter Aa uit de vaart te nemen. Wij vinden het onaanvaardbaar dat Rijkswaterstaat dit heeft besloten zonder enig overleg met de inwoners, sterker nog, dit in alle stilte had willen regelen.

De veerpont is een essentiële verbinding van Nieuwer Ter Aa met Breukelen. Moeten scholieren zo meteen gaan omrijden? Ook fietsers uit Vinkeveen maken veelvuldig gebruik van deze oeververbinding. In Nigtevecht krijgen recreanten zomaar een mooie fietsbrug over het kanaal terwijl wat verder naar het zuiden inwoners van Nieuwer Ter Aa in de steek worden gelaten. En wat ook de denken van de gevolgen. Waar we het wandelen en fietsen juist willen stimuleren worden op deze manier inwoners van Stichtse Vecht de auto in gejaagd.

De gemeente Breukelen heeft destijds met Rijkswaterstaat een afspraak gemaakt die neerkomt op een eeuwigdurende verbinding van Nieuwer Ter Aa met Breukelen. Dat zou eventueel een fietsbrug kunnen zijn. Maar dit alternatief moet dan wel eerst worden gerealiseerd.

De ChristenUnie-SGP zal zich verzetten tegen dit eenzijdige besluit tot opheffing van de veerdienst zonder dat daar een gelijkwaardig of beter alternatief tegenover staat. Nieuwer Ter Aa is een volwaardig dorp van Stichtse Vecht en mag niet op deze manier van Breukelen worden afgesneden.

« Terug

Reacties op 'Veerdienst Nieuwer Ter Aa moet blijven!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.