Overlast voor Maarssen, Nieuwersluis en Loenen aan de Vecht

Vechtbrug Breukelen.pngdinsdag 27 oktober 2020 09:32

De overlast voor Maarssen, Nieuwersluis en Loenen aan de Vecht die wordt veroorzaakt door de vervanging van de Vechtbrug in Breukelen is tijdelijk maar wordt permanent tenzij het college een alternatieve oplossing (opnieuw) bespreekbaar maakt.

Het college is zich zeer bewust van de overlast die vervanging van de de Vechtbrug Breukelen met zich mee zal brengen. 'Ook omliggende plaatsen zullen last krijgen van de omleiding', aldus het college bij monde van wethouder Klomps in de VAR van 15 oktober jongstleden. De indruk wordt gewekt dat deze overlast tijdelijk is. Maar als de plannen met de afsluiting van de Brugstraat voor autoverkeer verdere vorm krijgt is dat niet tijdelijk maar permanent.

Autoverkeer door de Brugstraat is niet meer van deze tijd. Het hele centrum van Breukelen zou autovrij moeten worden gemaakt. De ChristenUnie-SGP is het daar volmondig mee eens. Maar niet ten koste van overlast voor Maarssen en Nieuwersluis, en in het verlengede daarvan ook Loenen aan de Vecht.

Wij hadden verwacht dat het college de vervanging van de Vechtbrug in Breukelen zou aangrijpen om toch nog naar een meer structurele oplossing voor het verkeersprobleem in Breukelen centrum te kijken. Maar het lijkt erop dat zij het probleem daar wil 'vernieuwen' in plaats van uit de weg ruimen.

Daarom nogmaals de oproep aan het college: 'Haal de plannen voor een tweede Vechtbrug in Breukelen uit het stof en onderzoek nog eens goed of een financieel aantrekkelijk fietsbrug in het centrum naast een betaalbare tweede Vechtbrug niet toch een veel betere oplossing zou kunnen zijn. Voor het centrum van Breukelen maar voor de bewoners van Maarssen, Nieuwersluis en Loenen aan de Vecht.

« Terug

Reacties op 'Overlast voor Maarssen, Nieuwersluis en Loenen aan de Vecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.