Inburgering

inburgerenzaterdag 16 december 2017 12:48

Via onder andere de media komen berichten tot ons dat het slagingspercentage voor het inburgeringsexamen zeer laag is. De ChristenUnie-SGP stelt daarover vragen aan de gemeente.

Ook via andere kanalen bereiken ons berichten dat voor de mensen die het betreft de toegang tot inburgering(sondersteuning) of opleidingen moeizaam verloopt. Daarnaast vernemen wij dat de inhoud van de examens niet goed aansluit en soms gewoonweg voorbij schiet aan de dagelijkse praktijk van het wonen en werken in Nederland.

Wij realiseren ons dat iemand die naar Nederland kont zelf moet inburgeren. En het is algemeen bekend dat het Nederlands geen eenvoudige taal is om te leren. Maar niet iedereen verlaat uit vrije wil de plek waar hij of zij woont om terecht te komen in een vreemd land. En dus is er ook nog zoiets als gastvrijheid en begrip voor de situatie. Daarom speelt de gemeente een belangrijke rol bij de inburgering.

De ChristenUnie-SGP stelt vragen over de inburgeringspraktijk in de gemeente. De vragen zijn vooral gericht op het inzichtelijk maken de huidige situatie met betrekking tot inburgering. Vragen over wachttijden, kwaliteit van inburgeringscursussen en -examens en tevredenheid over door de gemeente en organisaties geboden ondersteuning en begeleiding. Op basis van de antwoorden zullen wij ons beraden op vervolgstappen.

« Terug

Reacties op 'Inburgering'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.