Jacqueline Koops geïnstalleerd als wethouder

Jacqueline Koopswoensdag 20 mei 2015 10:26

Dinsdagavond 19 mei 2015 heeft de gemeenteraad van Stichtse Vecht Jacqueline Koops (45) benoemd als wethouder, op voordracht van de raadsfractie van de ChristenUnie-SGP. Zij neemt de gehele portefeuille van wethouder Henk van Rhee over, die in februari onverwacht overleed. De functie is parttime (0,6).

Jacqueline Koops: 'Ik ben erg blij met mijn benoeming en vind het een eer om in deze mooie gemeente aan de slag te mogen gaan. De portefeuille met o.a. Wmo en volksgezondheid maar ook natuur en landschap past heel goed bij mij. Ik heb een sociaal hart en wil mij graag inzetten voor kwetsbare groepen, in de sociaal-christelijke traditie van mijn partij. De komende tijd ga ik kennismaken met inwoners en organisaties en natuurlijk ook met de raadsfracties en de medewerkers. Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking en wil me met hart en ziel inzetten voor Stichtse Vecht!'

Mr. Jacqueline Koops-Scheele studeerde rechten in Leiden en was daarna 14 jaar werkzaam als advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Sinds 2002 is zij actief in de politiek, vanaf 2006 als het eerste raadslid voor de ChristenUnie in de gemeenteraad van Amstelveen. In 2010 gaf zij de advocatuur op om wethouder te worden van de gemeente Amstelveen. Haar portefeuille betrof het gehele sociale domein, inclusief alle decentralisaties. In april 2014 keerde Koops niet terug in de nieuwe coalitie en werd weer raadslid. Jacqueline Koops is gehuwd en moeder van een zoon en een dochter, en woont in Amstelveen.

« Terug