Schriftelijke vragen over kerstmarkt in Breukelen

breukelenherv28maandag 05 december 2011 18:16

In Breukelen wordt al een aantal jaren een kerstmarkt op de Kerkbrink gehouden. In voorgaande jaren vond deze steeds op een zaterdag plaats. Nu is ervoor gekozen om deze op zondag 18 december te houden en wel van 10 tot 18 uur. Dit blijkt uit een officiële bekendmaking in de VAR van 1 december jl.
Voor de fractie van de ChristenUnie-SGP vormde de afgifte van de vergunning aanleiding tot het stellen van schriftelijke vragen aan het college.

Voor het afgeven van een vergunning zijn de bepalingen uit de Zondagswet van toepassing. In deze wet is onder meer geregeld dat evenementen op zondag niet voor 13 uur mogen beginnen en geldt er een verbod om op zondag in de nabijheid van kerken zonder strikte noodzaak gerucht te verwekken, waardoor de kerkdienst wordt gehinderd.

De Hervormde Pieterskerk is nabij de Kerkbrink gelegen en in de praktijk wordt het Kerkplein rondom de kerk gewoon als verlengstuk van de Kerkbrink gezien. In de Pieterskerk worden op deze zondag kerkdiensten gehouden en bovendien wordt ’s middags ook het kinderkerstfeest gevierd.

Voor de schriftelijke vragen: klik hier 

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke vragen over kerstmarkt in Breukelen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.