Contact met de agrariërs in Stichtse Vecht

Bezoek college agrariers 202409.jpgvrijdag 27 september 2024 15:00

In september 2022 is een motie aangenomen die het college oproept om gesprekken aan te gaan met de agrariërs in onze gemeente. Mooi om te zien wat daaruit is voortgekomen.

Op dinsdag 24 september bracht het college een werkbezoek aan het boerenbedrijf Van Zutphen in Kockengen en daar spraken zij met agrarische ondernemers van Gebiedscoöperatie Stichtse Vecht, LTO Utrecht Noord West en LTO Gooi, Vecht en Amstelstreek over de ontwikkelingen in het landelijk gebied. Zie het persbericht van de gemeente.

Als fractie ChristenUnie-SGP zijn we zeer gelukkig met de ontwikkelingen die zijn voortgekomen uit de motie van september 2022 waarin wij het college opriepen om 'op korte termijn gesprekken te organiseren met vertegenwoordigers van de agrarische sector en met agrarische ondernemers zelf om een goed inzicht te krijgen in hoe de ondernemers in Stichtse Vecht de lokale situatie tot de stikstofproblematiek ervaren en in de toekomst voorzien, zodat zij zich gehoord voelen door hun lokaal bestuur'.

Uit deze motie is in eerste instantie de daarin genoemde 'Boerentafel' voortgekomen. Vanuit deze boerentafel vernamen we regelmatig goede berichten als zouden de agrariërs in onze gemeente zich in ieder geval gehoord voelen en werden constructieve gesprekken gevoerd. Naarmate de tijd vorderde werd de insteek van dit overleg breder dan alleen de zorgen naar aanleiding van de stikstofproblematiek.

Een goed voorbeeld van dat inwoners van onze gemeente, want dat zijn ook de agrariërs' graag gehoord willen worden en in gesprek willen zijn over de uitdagingen die hen bezighouden. Maar ook een mooi voorbeeld van wat een kleinere fractie (nu nog met twee zetels) in samenwerking met de hele gemeenteraad voor elkaar kan krijgen dat waarde heeft voor onze inwoners.

Goed dat een en ander zich zo (heeft) ontwikkeld. We zullen als fractie een vinger aan de pols houden aangaande dit onderwerp.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht