9e Egbert Schuurmanlezing. Op zoek naar geluk en een beter leven...!

BJHeusinkveld.jpgdonderdag 18 januari 2024 15:01

Op zoek naar geluk en een beter leven lijken een sterker lichaam, een beter geheugen, het bij voorbaat genetisch aanpassen van embryo’s en een onlineverbinding tussen ons brein en de computer heel wenselijk. Met behulp van techniek kan de medische wereld ons helpen ons lichaam op te waarderen en te perfectioneren.

De titel van 9e Egbert Schuurmanlezing luidt: Je lichaam upgraden? Medische techniek voor een beter leven... 

Op donderdag 29 februari 2024 wordt in het Bonifatiushuis de negende Egbert Schuurmanlezing gehouden. Dr. Bert-Jan Heusinkveld zal deze verzorgen. Het zal gaan over medische technologie voor een beter leven. Op zoek naar geluk en een beter leven lijken een sterker lichaam, een beter geheugen, het bij voorbaat genetisch aanpassen van embryo’s en een onlineverbinding tussen ons brein en de computer heel wenselijk. Met behulp van techniek kan de medische wereld ons helpen ons lichaam op te waarderen en te perfectioneren. Welke mogelijkheden zijn er? Moeten we die willen? Is een technologisch opgewaardeerd leven een beter leven?

In de lezing worden deze onderwerpen besproken en worden aanzetten tot een beoordeling gegeven. Daarbij is er ruime gelegenheid voor discussie.

Dr. Bert-Jan Heusinkveld is predikant in Daarle (PKN). Daarnaast is hij in 2021 gepromoveerd in de medische ethiek op “De betere mens. Een medisch-ethisch kader voor mensverbetering vanuit christelijk perspectief “ (Utrecht: Eburon Academic Publishers).

De avond begint om 20:00 uur en het adres is Kerkplein 18 te Breukelen. De toegang is gratis. Vanaf 19:30 uur bent u welkom.

De Egbert Schuurman lezing wordt georganiseerd door de afdelingen van de ChristenUnie in Stichtse Vecht en de provincie Utrecht. Hiermee wordt beoogd om zowel het eigen nadenken over actuele politieke en maatschappelijke problemen te bevorderen, als ook in bredere kring belangstelling hiervoor te wekken. 

« Terug

Reacties op '9e Egbert Schuurmanlezing. Op zoek naar geluk en een beter leven...!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.