Opbrengst toerisme voor alle inwoners

Nijenrode_kasteeldinsdag 02 maart 2021 10:36

De ChristenUnie-SGP stelt drie verbeteringen voor aan het beleidsplan Waardevol Toerisme. Dorpen en kernen hebben ook unieke kwaliteiten, proactief inspelen op toenemend groepsbezoek en inwoners profiteren financieel mee van toerisme.

In het beleidsplan Waardevol Toerisme dat in de commissie Fysiek Domein op 9 maart, nogmaals wordt besproken komen de kernen, dorpen en inwoners van Stichtse Vecht volgens de fractie ChristenUnie-SGP niet voldoende aan bod. Het beleidsplan richt zich nu vooral op wat Kwaliteitstoerisme wordt genoemd, cultuur, erfgoed en natuur. Wij denken dat Stichtse Vecht met haar karakteristieke dorpen en kernen ook daar het een en ander heeft te bieden. Maar dan wel zo, dat inwoners van de dorpen en kernen daarover zelf het een en ander te zeggen hebben.

Het beleidsplan stel nu voor om groepsbezoek tegen te gaan. De ChristenUnie-SGP is van mening dat waar inwoners zich door de gemeente kunnen verplaatsen ook groepen dat kunnen doen. Het tegengaan zal alleen maar de stroom die toch zal (kan) ontstaan verleggen naar andere routes die wij mogelijk niet wenselijk vinden. Dus moet de gemeente groepsbezoek sturen en managen in plaats van tegengaan. Wij stellen ook een pro-actieve aanpak voor.

Het rapport 'NBTC Perspectief 2030' waarop dit nieuwe beleidsplan van de gemeente leunt gaat uitzonderlijk ver in het eerlijk verdelen van de lusten over alle inwoners. Het nu voorliggende beleidsplan Waardevol Toerisme wil niet verder gaan dan 'aandacht hebben voor verlichtende maatregelen'. En dat toerisme voor werkgelegenheid zal zorgen geldt voor een beperkte groep inwoners maar compenseert niet iedereen die last ondervindt van toerisme. Oftewel, inwoners blijven last houden van toerisme terwijl daar niets tegenover staat. De ChristenUnie-SGP vindt dat (alle) inwoners daadwerkelijk financieel moeten kunnen profiteren van en eventueel mede investeren in toerisme.

« Terug

Reacties op 'Opbrengst toerisme voor alle inwoners'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.