Even voorstellen... Ike Roetman

Ike Roetmandonderdag 15 maart 2018 22:30

Ike Roetman is de lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP in Stichtse Vecht. Hij is getrouwd met Aartje, heeft twee zoons, een schoondochter en een kleindochter. Hij is opgegroeid in het mooie Weesp, ook langs de Vecht en woont inmiddels meer dan 35 jaar in Maarssenbroek. Met zijn theoretische achtergrond in Elektronica, Informatica en Informatiekunde is hij werkzaam bij KPN als Product Owner. We stelden hem een aantal vragen.

Wat vind je het mooiste aan Stichtse Vecht?

Het mooiste aan Stichtse Vecht zijn de mensen die er wonen. Mensen die hebben gezorgd voor wat karakteristiek is voor de verschillende dorpen en woonkernen. Daardoor hebben deze dorpen en woonkernen ieder een eigen en uniek karakter. Maar ook het gebied waarin de gemeente ligt. De Vecht speelt vaak een hoofdrol in de beschrijving van het gebied, maar de plassen, weilanden en veengebieden horen daar ook bij. Raadslid mogen zijn in zo'n gemeente zie ik als een voorrecht.

Als er één ding is wat anders zou moeten in Stichtse Vecht, wat zou dat zijn?

“Aan Stichtse Vecht is al veel goed en de moeite waard om te beschermen, te koesteren en verder te ontwikkelen. Wél moet de cultuur in de gemeenteraad veranderen. Minder op de persoon en meer op het onderwerp, meer ruimte voor het echte inhoudelijke debat. Alleen dan kunnen we met Stichtse Vecht een goede toekomst tegemoet.”

Waarom moeten mensen stemmen op ChristenUnie-SGP?

“De ChristenUnie-SGP gaat voor wat goed is, wat samenbindt en wat het leven waardevol maakt. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens ten diepste diezelfde waardes onderschrijft ongeacht zijn of haar levensovertuiging.”

Wat hoop je over vier jaar bereikt te hebben als je gekozen wordt?

“Over vier jaar zeggen meer inwoners dat de gemeente Stichtse Vecht de mooiste plek is om te wonen, omdat de gemeente dienstbaar en geloofwaardig is, inwoners er willen zijn voor elkaar en dat je hier van je prille jeugd tot in je ouderdom een zinvol en waardig leven kunt leiden.

« Terug

Reacties op 'Even voorstellen... Ike Roetman'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.