Duurzaamheidsactie ChristenUnie-SGP Stichtse Vecht wordt positief ontvangen

Duurzaamheidsactiedinsdag 06 maart 2018 13:00

Zaterdag 3 maart is de laatste duurzaamheidsactie gehouden, waarbij opnieuw zwervende blikjes en flesjes zijn verzameld. Gewapend met een prikker, handschoenen en vuilniszak zijn de afgelopen twee zaterdagen ongeveer 15 vrijwilligers in actie geweest in Loenen, Breukelen, Maarssen-Dorp en Maarssenbroek. Het initiatief werd positief ontvangen door zowel de mensen op straat als via online reacties. Tijdens de acties zijn er 500 blikjes en flesjes geteld, waarvan een groot gedeelte afkomstig was van een postbode uit Kockengen. Deze verzamelde elke week blikjes en flesjes tijdens zijn rondes die hij graag afstond aan de duurzaamheidsactie.

Vooraf is toegezegd dat er 10 cent per blikje of flesje zou gedoneerd worden aan het goede doel, dit betekent dat er voor 50 euro aan statiegeld is opgehaald. Vanuit de campagnecommissie is besloten om dit bedrag aan te vullen tot 150 euro. Voor dit geld wordt nog wel een goed doel gezocht, waarvoor suggesties kunnen worden ingestuurd via statiegeld@goedsamenleven.nl

De mensen op straat konden de actie waarderen en spraken hun steun uit aan de vrijwilligers voor het initiatief. Het zegt veel dat er in twee zaterdagen zoveel is opgehaald in vier kernen, het aanzien zou zoveel verbeteren als zwervende blikjes en flesjes uit het straatbeeld zouden verdwijnen. Een extra stimulans om hier de komende vier jaar werk van te maken aldus CU-SGP. Met elkaar maken we Stichtse Vecht steeds schoner.

« Terug

Reacties op 'Duurzaamheidsactie ChristenUnie-SGP Stichtse Vecht wordt positief ontvangen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.