Kinderburgemeester in gesprek met wethouders Van Vossen en Koops

kinderburgemeester Mijke Moons met wethouders Van Vossen en Koopsdonderdag 18 januari 2018 17:49

Mijke Moons, Kinderburgemeester van Stichtse Vecht, is met wethouder Van Vossen (sport en spelen) en wethouder Koops (volksgezondheid) in gesprek gegaan over haar plannen. Tijdens deze gesprekken hebben de wethouders en Kinderburgemeester veel ideeën uitgewisseld.

Buitenspelen voor iedereen

Mijke en wethouder Van Vossen hebben gesproken over het betrekken van kinderen bij het ontwerp van (nieuwe) speeltuinen. De wethouder heeft haar uitgelegd dat kinderen uit de buurt nu ook al gevraagd worden om mee te denken als er een nieuwe speeltuin komt. Mijke had als idee om speeltuinen te plaatsen waar alle kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen spelen. Nu worden de speelplekken nog ingericht voor kinderen van 2 tot 6 jaar of voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Verder hebben de wethouder en de Kinderburgemeester nog gesproken over de mogelijkheden om social media en apps in te zetten bij het ontwerpen van nieuwe speelplekken. Wethouder Van Vossen: “Mijke had veel goede ideeën en het was heel leuk om van haar, de doelgroep zelf, te horen hoe zij graag betrokken wil worden. We gaan de komende tijd uitzoeken hoe we aan de slag kunnen met haar plannen en ideeën.”

Gezonde jeugd in Stichtse Vecht

Tijdens haar campagne was gezond snoepen al een belangrijk thema voor Mijke. Zo deelde zij op verschillende plekken appels uit om aandacht te vragen voor haar plannen: gezond snoepen. Nu ze Kinderburgemeester is, is ze in gesprek gegaan met wethouder Koops om te praten hoe alle kinderen in Stichtse Vecht gezond kunnen opgroeien. Wethouder Koops vertelde Mijke meer over bijvoorbeeld de plannen om alle kinderen in Stichtse Vecht te motiveren vaker water te drinken in plaats van frisdrank. Wethouder Koops: “Ook ik vind het belangrijk dat alle kinderen in Stichtse Vecht gezond kunnen opgroeien. Overgewicht komt helaas bij 1 op de 7 kinderen voor. Mijke had goede ideeën om hier iets tegen te doen, zoals haar idee om posters op scholen op te hangen waarop kinderen kunnen zien hoeveel suiker er in hun pakje drinken zit. Want daar schrik je van.”

« Terug