Werkbezoek Tweede Kamer aan Buurtzorg Jong

Groepsfoto werkbezoek aan BZJdinsdag 24 januari 2017 20:36

Op maandag 23 januari zijn de Tweede Kamerleden Joel Voordewind (ChristenUnie) en Loes Ypma (PvdA) op werkbezoek bij Buurtzorg Jong Stichtse Vecht. Zij laten zich informeren over hoe de jeugdzorg hier is geregeld.

De Tweede Kamerleden gingen op bezoek bij twee gezinnen die hulpverlening krijgen vanuit Buurtzorg Jong, waar ze meer hoorden over hun persoonlijke situatie en hoe zij de hulpverlening ervaren. Een belangrijk punt voor Buurtzorg jong is een veilige omgeving om in op te groeien. De Tweede Kamerleden vroegen wat zij in Den Haag aan de orde kunnen stellen, zodat we lokaal nog beter aan die veilige omgeving in het gezin kunnen werken. Na afloop van de bezoeken aan de gezinnen werd nagepraat met burgemeester Marc Witteman, wethouder Jacqueline Koops (sociaal domein) en medewerkers van Buurtzorg Jong en het sociaal wijkteam.

Buurtzorg Jong is in Stichtse Vecht onderdeel van het sociaal wijkteam en verlenen vaak als eerste ondersteuning. Dit kan opvoedondersteuning, psychosociale hulpverlening, het versterken van sociale vaardigheden of het helpen van leerkrachten en remedial teachers op de scholen zijn. De medewerkers werken in zelfsturende teams en hebben veel verantwoordelijkheid in het maken van beslissingen. Hierdoor kunnen er sneller passende oplossingen worden gevonden en heeft een gezin één aanspreekpunt. Er zijn verschillende specialisten in de teams, die worden ingezet bij verschillende problematieken. Annemieke de Klein (directeur van Buurtzorg Jong): “We luisteren eerst heel goed naar de persoon. ‘Eerst buurten, dan zorgen’, noemen we dat.”

Joël Voordewind heeft in november samen met Loes Ypma een conferentie georganiseerd over jong ouderschap, waar u op www.christenunie.nl/babyproof meer informatie over kunt vinden.

« Terug